zoeken

Alcoholverstrekking in hotellounge

Vraag

Mag in een lounge van een hotel alcohol worden geschonken?

Antwoord

Wanneer je in de lounge / lobby van het hotel kunt inchecken, kan die ruimte niet als horecalokaal op de drank- en horecavergunning worden vermeld omdat het aanbieden van de incheckfaciliteit wordt aangemerkt als het aanbieden van een dienst. En dienstverlening aanbieden in een horecalokaal is verboden op grond van het bepaalde in artikel 14, lid 3 onder b DHW.

Dat betekent vervolgens dat je de „incheckruimte”  moet afscheiden van de ruimte waar alcoholhoudende dranken worden verstrekt. Daarbij moet je het bepaalde in artikel 15, lid 1 DHW en artikel 1, lid 2 van het Besluit eisen inrichtingen DHW.

Belangrijke mededeling

Geachte bezoeker,

Vanwege elkaar steeds weer opvolgende en aangepaste coronamaatregelen, opgelegd door de rijksoverheid, en het feit dat Frank Joosten zelf herstellende is van een IC-opname na ernstige coronaklachten is de Academie voor Bijzondere Wetten tot 1 juli 2021 gesloten. 

U kunt zich op dit moment daarom helaas niet meer aanmelden voor een training. Geplande trainingen kunnen helaas ook geen doorgang vinden tot 1 juli a.s.. Onze excuses hiervoor, maar we rekenen op uw begrip. 

Houd alstublieft de website in de gaten voor nieuwe ontwikkelingen. 

Hartelijke groet, 

Het secretariaat