zoeken

Overgangsrechten plafondhoogte horecalokaal

Vraag

Moet de vergunning van een horecabedrijf worden ingetrokken, als de hoogte-eis voorheen voldeed aan de eisen gesteld in het oude Besluit inrichtingseisen Drank- en Horecawet maar na inwerkingtreding van het nieuwe Besluit eisen inrichtingen Drank- en Horecawet niet langer aan de daar bepaalde hoogte-eis voldoet?

Antwoord

Nee, indien het horecabedrijf voorheen voldeed aan de hoogte eisen gesteld in het Besluit inrichtingseisen Drank- en Horecawet en niet langer aan de hoogte eisen voldoet gesteld in het Besluit eisen inrichtingen Drank- en Horecawet hoeft de destijds afgeven DHW-vergunning niet te worden ingetrokken. Er is sprake van overgangsrecht.

Belangrijke mededeling

Geachte bezoeker,

Vanwege elkaar steeds weer opvolgende en aangepaste coronamaatregelen, opgelegd door de rijksoverheid, en het feit dat Frank Joosten zelf herstellende is van een IC-opname na ernstige coronaklachten is de Academie voor Bijzondere Wetten tot 1 juli 2021 gesloten. 

U kunt zich op dit moment daarom helaas niet meer aanmelden voor een training. Geplande trainingen kunnen helaas ook geen doorgang vinden tot 1 juli a.s.. Onze excuses hiervoor, maar we rekenen op uw begrip. 

Houd alstublieft de website in de gaten voor nieuwe ontwikkelingen. 

Hartelijke groet, 

Het secretariaat