zoeken

Campagne ‘Rookvrije Horeca’ van start!

Op 5 februari jl.  gaf staatssecretaris Van Rijn van VWS in een Haags café het startsein voor de campagne ‘Alle horeca rookvrij’. Want roken in de kroeg, dat kan echt niet meer.

Het verbod op roken in de horeca is sinds 10 oktober 2014 overal van kracht, ook in kleine cafés zonder personeel. Dat is een belangrijke stap om roken terug te dringen.

Het Trimbos Instituut kwam op 5 februari met een overzicht van feiten en recente onderzoeken over een rookvrije horeca en de gezondheidseffecten van meeroken. Daaruit blijkt opnieuw dat meeroken schadelijk is. Blootstelling aan sigarettenrook verhoogt de kans op longkanker bij niet-rokers met 20 tot 30%. De kans op het krijgen van een hart- of vaataandoening wordt zelfs 25 tot 35% groter.

Met ‘Alle horeca rookvrij’ wil de staatssecretaris een duidelijke boodschap afgeven: alle horecagelegenheden zijn verplicht een rookverbod in te voeren. Daar kan geen misverstand meer over bestaan.”

Campagne ‘Rookvrije Horeca’

De campagne ‘Rookvrije horeca’, die op 5 februari van start is gegaan met onder andere een radiospot, is een initiatief van het ministerie van VWS. Zie voor meer informatie: www.allehorecarookvrij.nl.

FacebookTwitterGoogle+LinkedInEmail

Belangrijke mededeling

Geachte bezoeker,

Vanwege Corona en het herstel van Frank Joosten is de Academie voor Bijzondere Wetten tot 1 juli 2021 gesloten. 

U kunt zich op dit moment niet meer aanmelden voor een training en geplande trainingen kunnen geen doorgang vinden tot die tijd. Onze excuses hiervoor. 

Houd alstublieft de website in de gaten voor nieuwe ontwikkelingen. 

Hartelijke groet, 
Het secretariaat en de familie