zoeken

Evenementenvergunning, exoneratiebeding en aansprakelijkheidsverzekering.

Op 8 april jl. was Frank Joosten een van de gastsprekers op het symposium, georganiseerd door de Veiligheidsregio Utrecht, met als themasessie “Schade/letsel, Verzekeringen en Aansprakelijkheid bij Evenementen”.

Frank Joosten heeft daar een nadere toelichting gegeven op de vraag of het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering als voorschrift mag worden opgenomen in een evenementenvergunning, wat de gevolgen zijn van het stellen van een exoneratiebeding in een evenementenvergunning en wanneer de vergunningverlener (burgemeester) mogelijk aansprakelijk gesteld kan worden bij schade als gevolg van het evenement.

De heer Westerman, voorzitter van de Vereniging van Evenementenmakers, heeft vervolgens een nadere toelichting gegeven op de rol van de organisatoren in het voorkomen van schade/letsel en het afwikkelen van de schade. De heer Bredius (makelaar in evenementenverzekeringen) heeft een aantal wenken gegeven voor de vergunningverlener en handhaver op basis van de ervaringen en opvattingen in de verzekeringsmarkt. Als laatste heeft de heer Drost (Drost Letselschade) en betrokken bij de schadeafhandeling van de ramp in Haaksbergen, een nadere toelichting gegeven op de afwikkeling van letselschade na evenementen en de betekenis van gemeentelijke vergunningen daarbij.

Al met al een interessant en informatief symposium!

Wilt u meer weten over risico-aansprakelijkheden, exoneratiebedingen en/of (verplichte) verzekeringen bij evenementen, neemt u dan contact op met de Academie voor bijzondere wetten voor een training, discussiemiddag of presentatie.

Wilt u het nieuwe boek “Evenementen in de praktijk” (verschijningsdatum medio mei 2015) alvast bestellen, klik dan hier.

 

BIJZWET_D7

FacebookTwitterGoogle+LinkedInEmail