zoeken

Informatiebijeenkomst bijzondere wetten

Op 7 juni jl. vond alweer de 22ste informatiebijeenkomst Bijzondere Wetten plaats in Utrecht.

 

 

 

 

Tijdens deze dag zijn er door diverse deskundigen presentaties gegeven over verschillende onderwerpen.

Als eerste heeft mr.Olaf Kwast van Wetgevingswerken een uitgebreide presentatie gegeven over de beleidsaspecten en consequenties van schaarse vergunningen voor verordeningen en de gemeentelijke besluitvormingsprocessen.

 

 

 

 

Zijn powerpointresentatie vindt u hier.

Vervolgens heeft mr.dr. C.J. Wolswinkel, universitair docent Bestuursrecht aan de Universiteit van Tilburg, in aanvulling op de beschouwing van Olaf Kwast een presentatie gegeven over de juridische consequenties van wijziging van een eerder verleende (schaarse) vergunning voor onbepaalde tijd.

 

 

 

 

Zijn powerpointresentatie vindt u hier.

Na de lunch kwam het nieuwe Besluit brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen aan de orde, in relatie tot evenementen(vergunningen) en ontruimingsplannen. Deze presentatie werd gegeven door de heer mr. Willem Westermann van het Evenementenadviesbureau De Regelaar. De heer Westermann is betrokken geweest bij de totstandkoming van het voornoemde Besluit.

 

 

 

 

Zijn powerpointresentatie vindt u hier

Als laatste kwam aan de orde de veel gestelde vraag of bij de mechanische ventilatie in horecabedrijven zowel de luchttoevoer als de afvoer mechanisch moeten zijn in bestaande bouw of alleen de afvoer. Moet de vereiste mechanische afvoer aan ventilatielucht in balans zijn met de vereiste toevoer aan verse ventilatielucht direct van buiten? Mag er in een horecalokaal mechanische toevoer en natuurlijke afvoer aanwezig zijn of natuurlijke toevoer en mechanische afvoer of een mechanische toevoer en mechanische afvoer? Deze presentatie werd verzorgd door de heer mr.ing. Jacco Huijzer van Raadgevend ingenieursbureau Nieman, specialist op het gebied van de juridische toepassing van de bouwtechnische voorschriften, onder meer in horecabedrijven).

 

 

 

 

Zijn powerpointresentatie en antwoorden vindt u hier.