zoeken

Burgemeester Haaksbergen stapt op

De burgemeester van de gemeente Haaksbergen, de heer Hans Gerritsen,  is woensdagavond 27 mei jl. afgetreden.

De gemeenteraad heeft woensdagavond het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) besproken. In dat rapport heeft de Onderzoeksraad aanmerkelijke kritiek geuit op de gemeente Haaksbergen, de evenementenorganisatie en de burgemeester. Alle afzonderlijke partijen waren duidelijk tekort geschoten en zijn te nonchalant geweest met het aanvragen en afgeven van een vergunning voor de stunt met de monstertruck.

De gemeenteraad vond dat de positie van de burgemeester als verantwoordelijke voor het proces en de openbare orde en veiligheid onhoudbaar was geworden. Tijdens de raadsvergadering hebben feitelijk alle raadsfracties de burgemeester geadviseerd om de eer aan zichzelf te houden en af te treden.

De fracties verweten de heer Gerritsen gebrek aan schuldbesef, gebrek aan zelfreflectie, ongeïnteresseerdheid en formeel gedrag. De burgemeester heeft tijdens de vergadering erkend dat de gemeenteraad geen vertrouwen meer had in zijn persoon, en zonder vertrouwen kan een burgemeester niet meer als zodanig functioneren.

De raadsvergadering is na het aftreden van de burgemeester beëindigd.

FacebookTwitterGoogle+LinkedInEmail

Belangrijke mededeling

Geachte bezoeker,

Vanwege Corona en het herstel van Frank Joosten is de Academie voor Bijzondere Wetten tot 1 juli 2021 gesloten. 

U kunt zich op dit moment niet meer aanmelden voor een training en geplande trainingen kunnen geen doorgang vinden tot die tijd. Onze excuses hiervoor. 

Houd alstublieft de website in de gaten voor nieuwe ontwikkelingen. 

Hartelijke groet, 
Het secretariaat en de familie