zoeken

Groningen sluit 5 prostitutiepanden

De gemeente Groningen mag van de voorzieningenrechter vijf prostitutiepanden in de stad Groningen sluiten. De eigenaar werd onlangs door de Hoge Raad veroordeeld tot een celstraf van negen maanden vanwege poging tot doodslag.

In de Algemene Plaatselijke Verordening van Groningen staat dat de burgemeester een vergunning voor een prostitutiebedrijf kan intrekken in destinatie dat een vergunninghouder is veroordeeld tot een gevangenisstraf van meer dan een half jaar.

De eigenaar van de panden is inmiddels veroordeeld voor de ernstige mishandeling. De man stapte vorige week naar de rechter om bezwaar te maken tegen het intrekken van de vergunning. Volgens de rechter heeft de eigenaar echter aangetoond om grof geweld niet te schuwen. Daarmee vormt hij een gevaar voor de vrouwen die in de panden werken en voor de openbare orde, aldus de rechtbank.

Klik hier voor de volledige uitspraak.

Klik hier voor meer interessante uitspraken.

 

Belangrijke mededeling

Geachte bezoeker,

Vanwege Corona en het herstel van Frank Joosten is de Academie voor Bijzondere Wetten tot 1 juli 2021 gesloten. 

U kunt zich op dit moment niet meer aanmelden voor een training en geplande trainingen kunnen geen doorgang vinden tot die tijd. Onze excuses hiervoor. 

Houd alstublieft de website in de gaten voor nieuwe ontwikkelingen. 

Hartelijke groet, 
Het secretariaat en de familie